Afstuderen!

Ben jij op zoek naar een creatief, uitdagend en inhoudelijk afstudeerproject op het gebied van software engineering? Wil je je verdiepen in een gaaf onderwerp waar je interesse ligt? Bij Sogyo zijn er diverse afstudeermogelijkheden voor HBO of WO-studenten met een opleiding richting Software Development, Game Development of Web Development!

Waar kom je terecht?

Sogyo is een informele, energieke, inhoudelijk gedreven IT-dienstverlener en is gevestigd in omgeving Utrecht. Wij ontwikkelen maatwerk software en geven organisaties advies op het gebied van IT. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf de Sogyo Academy, waarin we afgestudeerde starters door verdiepende opleiding de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen in software engineering. Je komt dus terecht in een jonge omgeving, waar leren centraal staat en veel kennis in huis is!

Wat is er allemaal mogelijk?

We vinden het erg leuk wanneer je zelf ideeën hebt wat betreft onderwerpen waarin je je tijdens je afstudeerperiode verder in zou willen verdiepen. Die ideeën zijn dan ook van harte welkom! We gaan graag met je om tafel om te bespreken hoe we hier vanuit Sogyo een leuke opdracht van kunnen maken. Daarnaast hebben we zelf diverse suggesties voor opdrachten waar wij enthousiast over zijn en die geschikt zijn als afstudeerproject. Afhankelijk van je eigen voorkeur en de specifieke vereisten vanuit jouw Hogeschool of Universiteit, hebben we binnen deze opdrachten het volgende onderscheid gemaakt:

Via onderstaande links lees je meer over de afstudeeropdrachten die wij zelf vanuit Sogyo concreet geformuleerd hebben:

Realisatie opdrachten:

– Volledig geautomatiseerde lunchbetalingen met Tikkie

Deze opdracht betreft de meest gebruikte applicatie bij Sogyo: de Lunch App! Deze app wordt elke dag door verschillende collega’s gebruikt voor het bestellen van lunch bij de Albert Heijn. Wij zoeken naar mogelijkheden om processen verder te automatiseren binnen deze app. Mogelijk door transacties via Tikkie verzoeken te laten lopen?

Uitbreidbaar code monitoring systeem in Docker

Sogyo bouwt voor klanten en voor intern gebruik software in meerdere Continuous Integration/ ContinuousDelivery omgevingen. Momenteel wordt hiervoor zowel Jenkins als GitlabCi gebruikt. Om zicht te behouden wat de status is van de pipelines voor deze projecten, willen we een centraal punt die al deze data verzameld en inzichtelijk maakt. Wie bouwt voor ons een monitoringssysteem?

Visualizing code in Virtual Reality

Virtual Reality wordt veelal ingezet in de game wereld, maar biedt VR ook mogelijkheden voor het vakgebied van Software Engineering? Wat gebeurt er wanneer je code niet ‘plat’ op een scherm weergeeft, maar hier werkelijk doorheen zou kunnen lopen? Sogyo wil de mogelijkheden van VR benutten om daarmee de werkzaamheden van een Software Engineer te ondersteunen en doet hier gedegen onderzoek naar, middels het onderzoeksproject: ‘Using Virtual Reality to enhance Software Engineering’. Bovenstaande opdracht is hieraan gerelateerd!

Onderzoeksopdrachten:

Smart Blockain platform voor agent-based oplossingen

In dit onderzoek staat het Ethereum platform centraal, een platform waarmee je in staat bent om Blockchain implementaties te maken.

Interesse?

Neem dan contact op met ons HR team! We horen graag wat jou interessant lijkt en kunnen met je meedenken om samen tot een leuke afstudeeropdracht te komen. Contact opnemen kan via onderstaand formulier of telefonisch via: 030-2202216

Ervaringen van anderen?

Lees hier de ervaringen van Eveline, die bij ons is afgestudeerd!