IT-traineeship: aan de slag in de praktijk

Nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, ga je fulltime aan de slag bij een van onze opdrachtgevers om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en jezelf verder te ontwikkelen als software engineer.

Gedurende je opleidingstraject kijken we samen welke interesses, ambities, kennis en kunde je hebt op het gebied van software engineering. Vervolgens gaan wij op zoek naar mogelijkheden die hier goed bij aansluiten. Op deze pagina zie je een overzicht van bedrijven waar we zoal mee samenwerken. Als we een opdracht gevonden hebben die goed bij jou past, dan ga je hier via Sogyo aan de slag.

Wat ga je doen?

Als een volwaardig teamlid ga jij je samen met je collega’s bezighouden met het bouwen en aanpassen van (nieuwe) software. Naast het programmeren, denk je ook mee in het (technisch) ontwerp en word je betrokken bij de technische keuzes die gemaakt moeten worden. Doordat er veelal volgens SCRUM wordt gewerkt, ben je als zelfsturend team ook verantwoordelijk voor de planning en ben je nauw betrokken bij de klant en zijn of haar wensen met betrekking tot de software.

Begeleiding & toekomst

Tijdens deze detacheringsperiode sta je er uiteraard niet alleen voor. Regelmatig worden er terugkomdagen of seminars georganiseerd waarop jij de kans krijgt om je technisch inhoudelijke kennis te verdiepen danwel te verbreden. Samen met je collega-engineers ontwikkel je jouw talenten en wissel je kennis uit.

Iedere engineer krijgt in deze periode een persoonlijke mentor toegewezen die regelmatig contact met je heeft. Samen bespreken jullie jouw voortgang en maken jullie plannen voor het verder ontwikkelen van jouw IT talent. Na 12 maanden krijg je de kans om in dienst te treden bij de opdrachtgever en je carrière in de IT te vervolgen.

Sogyo kan jou dus een mooie start bieden, met volop aandacht voor opleiding en ontwikkeling, in een carrière als software engineer!