IT-traineeship: opleidingstraject

Ben je starter en ga je als IT-trainee bij Sogyo aan de slag? Dan start je vanaf dag één met een opleidingstraject in de Sogyo Academy!

Deze opleiding gaat in op de essentie van software design en is ontwikkeld en verzorgd door professionals met veel kennis en ervaring in software engineering. In de opleiding wordt rekening gehouden met je studieachtergrond en is ruimte voor maatwerk en eigen initiatief. Aan het einde van dit opleidingstraject heb je voldoende kennis en ervaring om in verschillende omgevingen als junior software engineer aan de slag te gaan en heb je voldoende handvatten om ook in een veranderende IT-wereld succesvol te zijn. Deze periode van opleiding wordt gekenmerkt door (pittige) inhoudelijke verdieping, binnen een gezellige en informerele sfeer.

Wat komt allemaal aan bod?

Het opleidingstraject is Agile vormgegeven. Dit betekent dat je bij Sogyo leert om als professional eigenaar te zijn van je gemaakte planning en zelf verantwoordelijk te zijn voor het geleverde resultaat.

De opleiding start je met programmeren in een statisch getypeerde taal zoals Java, C#, Kotlin. Vervolgens leer je de fijne kneepjes van het vak wat betreft webgebaseerde softwareontwikkeling (o.a. Javascript en een webserver opzetten), software design en decompositiestijlen als object orientatie en functionele talen (Scala, F#, Haskell) en (NoSQL) databases.

Met het oog op samenwerking in software engineering maken we je ook vertrouwd met procesmatig werken middels Agile/Scrum. Verder zijn infrastructurele onderdelen als source control, continuous integration en technieken als unit testing, Behavior Driven Development (BDD) en Domain Driven Design (DDD) na deze opleiding voor jou bekende en vertrouwde begrippen! Ook het behalen van officieel erkende certificaten behoort tot de mogelijkheden.

Binnen de opleiding helpen we je om het concept achter de diverse technieken, talen en frameworks goed te leren doorgronden. Dit inzicht helpt jou namelijk om te bepalen hoe je een bepaald probleem het beste kunt oplossen en bereidt jou voor op ontwikkelingen in de toekomst.

Naast de vaste modules (in de vorm van colleges, workshops, boeken, online materiaal en individuele en groepsopdrachten) krijg je ook de mogelijkheid om zelf vorm te geven aan je opleidingstraject. We dagen je uit om je te verdiepen in onderwerpen die jouw specifieke interesse hebben en zo je traject te verbreden! De opleiding sluit je af met een individueel project waarbij al het geleerde samenkomt.

Behalve de aandacht voor groei op het technisch inhoudelijke vlak is er binnen de opleiding door middel van coaching en training ook veel aandacht voor professionele skills en persoonlijke groei!

Ervaringen van trainees in de Sogyo Academy:

Opleiding afgerond?

Na een opleiding van drie aaneengesloten maanden ga je goed toegerust bij één van onze opdrachtgevers aan de slag. Tijdens deze opdracht word je vanzelfsprekend ondersteund vanuit Sogyo. Je staat er dus niet alleen voor! Als je dat wilt en als de wederzijdse match er is, bestaat de mogelijkheid om uiteindelijk al na één jaar bij de opdrachtgever in dienst te treden zonder concurrentiebeding, studiekostenbeding of andere belemmeringen.

Waar?

De eerste drie maanden van het traineeship volg je de opleiding op ons kantoor in De Bilt. Vervolgens ga je 12 maanden aan de slag bij één van onze opdrachtgevers, zij zijn voornamelijk gevestigd in de omgeving van Amsterdam en Utrecht.