Stater en Sogyo starten samen een traineeship

Vanaf 2016 hebben Stater en Sogyo het mogelijk gemaakt dat jonge, talentvolle IT engineers een mooie carrièrestart hebben kunnen maken. Inmiddels zijn er meer dan 25 engineers op individuele basis bij Stater in dienst getreden.

Om dit succes een nog groter vervolg te geven gaan Stater en Sogyo vanaf het voorjaar 2021 het traineeship voor groepjes engineers vormgeven om nog meer engineers de kans geven een mooie carrièrestart te maken.

Wat is Stater voor een bedrijf?

Stater levert hypothecaire diensten -en platformen voor externe geldverstrekkers. Het complete proces: van oriëntatie op een hypotheek, tot en met de beëindiging ervan. En alles wat daartussen plaatsvindt. Dit doen zij voor meer dan 40 geldverstrekkers, zoals ABN AMRO, Triodos Bank of en Obvion.

Het hypotheekproces digitaliseert razendsnel. Wat uiteraard nooit ten koste mag gaan van de betrouwbaarheid van honderdduizenden lopende hypotheken in het systeem van Stater. Je begrijpt: inhoudelijke puzzels in een complex IT-landschap. Ook komend jaar zet de digitalisering door.

De carrière mogelijkheden bij Stater

Stater biedt veel ruimte en mogelijkheden om als engineer te ontwikkelen in de aandachtsgebieden die bij de engineer passen.
De engineers starten, na afronding van hun bèta georiënteerde studie, een opleidingstraject bij Sogyo. Gedurende de opleiding kan een keuze worden gemaakt of de engineer als software engineer in het Microsoft .NET platform bij Stater aan de slag gaat of bedrijfsprocessen en -logica gaat modelleren met behulp van het Blueriq platform.
Gedurende een jaar krijgt de engineer zowel begeleiding vanuit Sogyo als Stater. Na dit jaar treedt de engineer in dienst bij Stater.
Stater biedt de mogelijkheid aan de engineers om aanvullende trainingen te volgen zodat de engineer zich verder kan ontwikkelen op zowel professioneel vlak als technisch-inhoudelijk vlak.

Momenteel zijn wij op zoek naar kandidaten die interesse hebben in het IT Business engineer Traineeship.
Ben jij net afgestudeerd en beschik je over een opleiding met een stevige bèta component? Kreeg je tijdens je studie, afstuderen of onderzoek veel energie van het maken van modellen? Of je nu in R, Python, Matlab bezig was je hypothese te bewijzen dan wel een andere manier van modelleren leuk vond, dan is het traineeship IT Business engineer iets voor jou!