Fatih over zijn detachering

Fatih Aydin (BSc Biofarmaceutische wetenschappen) is inmiddels een half jaar onderweg bij één van onze opdrachtgevers. Onderstaand stukje heeft hij kort na de start van zijn detachering geschreven.

“De eerste paar weken kreeg ik veel informatie over me heen over het domein waarin ik kwam te werken. Gelukkig heb ik geduldige collega’s (ook buiten mijn eigen team) die het ook niet erg vinden om concepten vaker uit te leggen als het nodig is, net als bij Sogyo. Ik werk in een team waar we de klanten van mijn opdrachtgever vrijwel direct helpen. Wanneer gebruikers problemen ervaren, schieten ze een ticket in en zijn wij één van de teams die het proberen op te lossen. Mijn taak is dan vooral het analyseren van Java stack traces / error logging om uit te zoeken waar en (nog belangrijker) waarom er ergens een fout is opgetreden.

Het opleidingsgedeelte van het traineeship heeft veel geholpen ter voorbereiding op mijn opdracht. Vooral tijdens de MVC week waar je leert hoe een simpele webapplicatie achter de schermen er uit kan zien. Aan het eind van je traineeship mag je zelf een applicatie met een MVC patroon volledig from scratch bouwen. Waarschijnlijk zie je een MVC patroon in de praktijk niet vaak terug bij enterprise applicaties, maar het helpt wel enorm bij het begrijpen van grotere, complexere architecturen. De periode tussen de opleiding en mijn opdracht heb ik ook de ruimte gekregen om zaken te leren als Websockets en SOAP communicatie. Kortom, je bent nooit uitgeleerd!”