Kennismaken: Daan

Daan Jacobs (BSc Computer Science) werkt al zo’n 7 jaar bij ons. Hij is gestart als trainee en de klik met Sogyo was zo goed, dat we graag wilden blijven samenwerken! Op dit moment is hij werkzaam binnen ons opleidingstraject als begeleider. Een mooie manier om zijn praktijkervaring als software engineer in te zetten om zo jonge engineers verder te helpen ontwikkelen. Hieronder lees je hoe zijn eerste opdracht bij ons verliep.

“Na het opleidingstraject ben ik aan de slag gegaan bij een zorgverlener. Daar heb ik gewerkt aan een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) applicatie en de infrastructuur daaromheen.

Omdat ik in een vrij klein team terecht kwam, was het werk heel divers. We waren verantwoordelijk voor alle aspecten van de applicatie. Zowel de back-end als de front-end, het uitrollen van nieuwe releases, koppelingen met externe systemen… In het begin komt er dan veel op je af, maar daardoor heb ik ook grote stappen kunnen zetten. Het vertrouwen van mijn leidinggevende en de ondersteuning van mijn collega’s hebben mij daar prima bij geholpen.

De code base was vele malen groter dan waar ik tot dan toe mee had gewerkt, wat leuke uitdagingen met zich meebracht. Het navigeren door een grote berg code is een vak apart, vooral als er meerdere teams aan hebben gewerkt die ieder hun eigen stijl hebben. Enige behendigheid met een IDE is dan ook een vereiste.

Er was goed contact met onze eindgebruikers, die door het hele land verspreid zitten. Zij droegen feature requests aan en meldden eventuele bugs. Maar het leukste was natuurlijk als we positieve reacties kregen nadat we nieuwe functionaliteit hadden toegevoegd!

Het leukste vond ik toen ik mocht werken aan een nieuwe service voor de zogenaamde VIPP (Versnelling Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional). Daarbij kreeg ik de vrijheid om zelf de architectuur en koppeling met de hoofd applicatie op te zetten.”