Daan over zijn carrièreswitch

Tijdens mijn PhD Statistiek heb ik veel gecodeerd, maar bij Sogyo ben ik erachter gekomen dat software engineering nog veel meer is dan dat. Ik heb hier bijvoorbeeld ook leren nadenken over verschillende manieren waarop je applicaties kunt ontwerpen en hoe het ontwikkelingsproces van software-oplossingen verloopt. Hierbij ligt de focus altijd op het probleem van de klant, en probeer je de software betrouwbaar, schaalbaar en flexibel te maken door het vermijden van onnodige complexiteit. Ik had nooit verwacht dat het vakgebied van software-engineering zo groot was, maar in de Academy krijg je hier een heel goed beeld van.

De dagen bij Sogyo vliegen altijd voorbij, doordat je nieuwe stof altijd meteen kan toepassen in de opdrachten van de Academy. In de dagelijkse stand-ups bespreken we met de trainees hoe het bij iedereen gaat. Voor mij werkt dat heel motiverend, omdat je zo nooit het idee hebt dat je alleen aan het werk bent. De colleges worden gegeven door engineers die midden in het werkveld staan en daarom alles van de state-of-the-art weten, en de stof kunnen uitleggen met echte voorbeelden uit de praktijk. Kortom, ik ben heel blij dat ik de overstap naar Sogyo heb gemaakt, en kan niet wachten om alle nieuwe kennis en skills in te zetten bij de klant.