Daniël over zijn project

Het opleidingstraject van ons traineeship wordt afgesloten met een Individueel Project. Tijdens dit project ga je alles wat je hebt geleerd, toepassen en integreren tot één geheel. Aan het einde geef je een demo waarin je je product presenteert om zo je opleidingstraject af te sluiten.

Hieronder vertelt Daniël over zijn IP.

“Terugkijkend op mijn project, wat ik het leukste vond is hoe veel soepeler het programmeren ging dan voorheen. Sinds de start van dit traineeship leer ik steeds meer hoe ik het overzicht kan houden over de code die ik schrijf, ook als die steeds complexer wordt, wat iets was waar ik hiervoor nog wel tegenaan gelopen ben. Ook is het leuk dat ik nu steeds meer ernaar uitkijk om me met dingen bezig te houden die ik een aantal maanden terug nog als magie bestempeld zou hebben, wat ook wel aangeeft hoe meer toegankelijk die onderwerpen voor mij zijn geworden.

Voor mijn individueel project heb ik het bordspel Terra Mystica deels geïmplementeerd. Het spel is te groot om zo in elkaar te zetten, maar ik heb het met Vue.js voor elkaar gekregen dat ik een hexagonaal bord kan laten zien, wat al een hele uitdaging op zich bleek. Vervolgens kan de speler grondstoffen gebruiken om op de verschillende tegels gebouwtjes bouwen en upgraden, waarvan de logica allemaal in de Java backend server zit.”