Bram over de opleiding

Op dit moment zit ik in de laatste fase van de opleiding bij Sogyo. Ik kan me nog goed herinneren dat we in de eerste weken van de opleiding presentaties zagen van de trainees die twee maanden eerder waren gestart. Ik kon bijna niet geloven dat het mogelijk was om zoveel vooruitgang te boeken in zo’n korte tijd. Nu ik zelf ruim twee maanden verder ben, kijk ik met enorme voldoening terug op het traject en de dingen die ik heb geleerd.

Van alle modules die we hebben doorlopen, is het bouwen van de back-end van het spel ‘Mancala’ me het meest bijgebleven. Met de vier andere trainees begonnen we met brainstormen over hoe het programma er conceptueel uit moest komen te zien. Samen sparren, ideeën uitwisselen en uittekenen vond ik enorm tof en leerzaam om te doen. Daarna gingen we individueel aan de slag om dit verder uit te programmeren, waar ik ook heel veel energie uit heb gehaald. Vooral het nadenken over hoe je de logica van het spel precies moet implementeren en tegelijkertijd je code simpel en elegant kunt houden vond ik heel uitdagend en leuk. Zeker als uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar vallen en je een werkend en overzichtelijk programma hebt gebouwd!

Vanaf volgende maand mag ik starten als informatieanalist bij LeasePlan. Hier ga ik samen met zowel de business en de programmeurs sparren over wat voor programma we gaan bouwen en hoe dat eruit moet komen te zien. Een super gave en uitdagende rol waar ik heel erg naar uitkijk!