Kerstproject Sogyo Academy

4-01-2019

Afgelopen twee weken hebben de trainees in de Sogyo Academy gewerkt aan het Sogyo Kerstproject! Vandaag is het resultaat gepresenteerd.

De uitdaging: een LEGO Mindstorms robot programmeren die zelfstandig de weg vindt over de racebaan.

Drie teams zijn de strijd met elkaar aangegaan om het beste resultaat te leveren. Benieuwd wat hier allemaal bij kwam kijken, hoe de racebaan eruit ziet en of dit daadwerkelijk gelukt is?

——► Hier vindt je het filmpje!

In elk geval hebben de trainees de kerst en oud & nieuwperiode als een leuke en leerzame tijd ervaren waarbinnen veel geleerd is op het vlak van samenwerking binnen een software project. Zowel van de dingen die goed gingen, als de zaken waarop de projecten spaak dreigden te lopen. Hierbij een paar van de citaten van de engineers over het geleerde in de afgelopen weken:

  • Niet als een kip zonder kop aan de slag gaan met het project, maar eerst als team een goede planning maken en deze plannen overdenken. Het belang om hier voldoende aandacht aan besteden.
  • Agile werken is daadwerkelijk belangrijk en levert veel op voor het samenwerkingsproces en het uiteindelijke resultaat! Dus niet luisteren naar onverstandige stemmetjes in je hoofd die roepen dat het niet nodig is.
  • Niet te veel verantwoordelijkheid bij één persoon beleggen.

Het klinkt eenvoudig, maar is het niet zo dat je eerst moet zien wat dit oplevert, voordat het belang ervan ècht doordringt?