IT-Traineeship: opleidingstraject

Ben je starter en ga je als IT-Trainee bij Sogyo aan de slag? Dan start je vanaf dag één met een opleidingstraject in de Sogyo Academy!

Deze opleiding gaat in op de essentie van software design en is ontwikkeld en verzorgd door professionals met veel kennis en ervaring in software engineering. In de opleiding wordt rekening gehouden met je studieachtergrond en is ruimte voor maatwerk en eigen initiatief. Aan het einde van dit opleidingstraject heb je voldoende kennis en ervaring om in verschillende omgevingen als junior software engineer aan de slag te gaan en heb je voldoende handvatten om ook in een veranderende IT-wereld succesvol te zijn. Deze periode van opleiding wordt gekenmerkt door (pittige) inhoudelijke verdieping, binnen een gezellige en informerele sfeer. In deze periode ben je al bij Sogyo in dienst en ontvang je ook al een salaris!

Wat komt allemaal aan bod?

Het opleidingstraject is Agile vormgegeven, wat betekent dat je bij Sogyo leert om als professional eigenaar te zijn van je gemaakte planning en zelf verantwoordelijk te zijn voor het geleverde resultaat.

De opleiding start je met programmeren in Java en vervolgens leer je de fijne kneepjes van het vak wat betreft webgebaseerde software ontwikkeling (o.a. Javascript en een Webserver opzetten), software design (software architectuur en OO ontwerp) en databases. Met het oog op samenwerking in softwareprojecten maken we je ook vertrouwd met projectmatig werken middels Agile/Scrum. Verder zijn Infrastructurele onderdelen als source control, continuous integration en technieken als unit testing en domain driven design na deze opleiding voor jou bekende en vertrouwde begrippen! Ook het behalen van officieel erkende certificaten voor o.a. Java en Databases is onderdeel van de opleiding.

Binnen de opleiding helpen we je om het concept achter de diverse technieken, talen als frameworks goed te leren doorgronden. Dit inzicht helpt jou namelijk om te bepalen hoe je een bepaald probleem het beste op kunt lossen en bereid jou voor op ontwikkelingen in de toekomst.

Naast de vaste modules (in de vorm van colleges, workshops, boeken, online materiaal en individuele en groepsopdrachten) krijg je ook de mogelijkheid om zelf vorm te geven aan je opleidingstraject. We dagen je uit om jezelf te verdiepen in onderwerpen die jouw specifieke interesse hebben en zo je traject te verbreden!

Behalve de aandacht voor groei op het technisch inhoudelijke vlak is er binnen de opleiding door middel van coaching en training ook aandacht voor professionele skills en persoonlijke groei!

Opleiding afgerond?

Na een opleiding van twee tot drie maanden (afhankelijk van je studieachtergrond) ga je goed toegerust bij één van onze opdrachtgevers aan de slag. Tijdens deze opdracht word je vanzelfsprekend ondersteund vanuit Sogyo. Je staat er dus niet alleen voor! Als je dat wilt en als de wederzijdse match er is, bestaat de mogelijkheid om uiteindelijk al na een jaar bij de
klant in dienst te treden zonder concurrentiebeding, studiekostenbeding of andere belemmeringen.

Waar?

De eerste twee tot drie maanden van het traineeship volg je de opleiding op ons kantoor in De Bilt. Vervolgens ga je 12 maanden aan de slag bij één van onze opdrachtgevers, zij zijn voornamelijk gevestigd in de omgeving van Amsterdam en Utrecht.

Ervaringen:

Lees hier waarom Daan (WO-informatica) voor een Traineeship bij Sogyo gekozen heeft en hoe hij de opleiding bij Sogyo ervaren heeft!

De Sogyo Academy

"Tijdens diverse interessante cases wordt de geleerde theorie direct in praktijk gebracht. Een sterk concept om in korte tijd veel te leren."

Wiggert Loonstra, Sogyo alumnus