Seminar 7 oktober 2015 Autoscaling, containers en clusters: hebben we ‘the silver bullet’ gevonden?

6-09-2015

Je product is een succes, wat nu? Hoe ga je toekomstige groei faciliteren op een duurzame, beheersbare manier en zorg je dat je development de vrijheid en flexibiliteit krijgt die het verdiend?

In dit seminar behandelen we de basics van container gebaseerde oplossingen. In deze wereld spelen Docker, rkt, Mesos en Kubernetes de hoofdrol. Hoe kunnen zij je zowel helpen met zowel schaalbaarheid, snelle en interactieve development cycles als grip op je productie-infra.

Met behulp van deze, maar ook andere tools loodsen we je door de basis van het opzetten van een basis infrastructuur en trekken we dit door tot een meer geavanceerde en geautomatiseerde cluster setup. Hiernaast willen we met een hands-on casus aantonen dat deze manier van werken geschikt is voor een polyglot landschap. .NET, Java of andere technische stacks zijn los en gemixt onder te brengen binnen zo’n cluster.

We willen laten zien wanneer je als organisatie klaar bent om met deze materie aan de slag te gaan, uiteenzetten welke architectonische implicaties dit heeft en waar de risico’s en verborgen kosten zitten. Ook laten we zien dat de stap naar deze technieken helemaal niet groot hoeft te zijn.

Dit avond seminar wordt verzorgd door Kevin van der Vlist en Leon Hagenaars-Keus. Beide zijn ervaren in het inrichten van continuous delivery processen en bijbehorende infrastructuur.

We starten om 18:00 uur met een eenvoudige maaltijd. De inhoudelijke sessie start om 18:45 uur en loopt door tot ongeveer 21:15 uur. Interesse om deel te nemen? Dit seminar staat ook open voor niet-Sogyo’ers. Wil je als niet-Sogyo’er aanwezig zijn bij dit seminar, stuur dan een bericht aan academy@sogyo.nl of neem contact op met Martijn Schuts op 030-2202216.