Seminar 1 juni: Machine Learning, het pad om te komen tot een goed algoritme

11-05-2016

Machine learning is een aandachtsgebied dat al sinds de jaren ‘70 in ontwikkeling is. Het kent hoogtepunten en dieptepunten die we zelfs aanduiden met de AI-winters. Op dit moment zijn we zeker uit de AI-winter.

We zien in de praktijk hele uiteenlopende toepassingen en dan niet alleen in academische context maar ook in “commerciële” organisaties.
Of het nu bij banken is die willen leren van het gedrag van hun klanten, dan wel ongewenst gedrag willen herkennen, zoals bij fraude bestrijding, of in de proces industrie waar men beter wil kunnen voorspellen wanneer onderhoud of vervanging noodzakelijk is.

Machine learning wordt steeds toegankelijker. Alle grote tech spelers bieden hun frameworks/platformen aan, denk aan Google, Facebook, Microsoft, Amazon, etc. Verder worden goede introducties in onderwerpen als Deep Learning beschikbaar gesteld.
Tijdens dit seminar neemt Ralf Wolter ons mee in het proces om een learning algoritme te vinden en te trainen. Dit zal inzicht geven hoe tot een goede oplossing te komen en dat het een weg is waarin vele iteraties doorlopen mogen worden wanneer een algoritme niet het gewenste resultaat oplevert. Een proces waarin veel geleerd wordt en waarin uiteindelijk mooie resultaten geboekt kunnen worden.

Wil je meer weten hoe Machine Learning toegepast kan worden, je bent van harte welkom.
We starten om 18:00 uur met een eenvoudige maaltijd. De inhoudelijke sessie start om 18:45 uur en eindigt rond 21:15 uur. Hierna is er nog even tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

Update: Door grote belangstelling is het niet meer mogelijk in te schrijven voor dit seminar

Wij zijn ook erg enthousiast en bederven over dit onderwerp. Mocht je met een groep collega's graag intern met het onderwerp aan de slag willen laat het ons dan weten. Wie weet kunnen we elkaar daarmee helpen. Stuur dan een bericht aan academy@sogyo.nl o.v.v. Seminar Machine Learning of neem contact op met Martijn Schuts via het telefoonnummer: 030-2202216.

Locatie:

Sogyo boerderij

Landgoed Sandwijck

Utrechtseweg 301, De Bilt