24 april: Seminar Model Driven Development

5-04-2013

Tijdens dit seminar zal Paul van Dam ons mee nemen in zijn ervaringen met modelgedreven softwareontwikkeling.

Wat is er gebeurd met de CASE-tools, met de PIMs en de PSMs? Waar zijn de mooie DSLs of model driven vendor locked in applicaties gebleven? Allemaal ingrediënten voor Model Driven Development.

Waarom hebben we dit allemaal nodig? Een vraag die Paul van Dam zichzelf ook vaak stelt. Om hier antwoord op te geven moeten we opzoek naar andere abstractievormen om beter aan te sluiten bij het daadwerkelijke probleemdomein. Voor een groot deel herhalen we onszelf als we een nieuwe applicatie bouwen. Er is namelijk niets leuker dan jezelf te verliezen in het opzetten van een applicatiearchitectuur of framework. Hebben we de ervaring die nodig is om eindelijk een sprong voorwaarts te maken? Of hebben we het ideale abstractieniveau al te pakken?

In deze presentatie wordt besproken wat MDD is, welke tools hier onder andere voor beschikbaar zijn en welke ervaringen de spreker hier mee heeft aan de hand van enkele cases. Uiteraard is er ruimte voor een goede discussie.

Dit seminar zal worden verzorgd door Paul van Dam. We starten om 18:00 uur met een eenvoudige maaltijd. De inhoudelijke sessie start om 18:45 uur en loopt door tot ongeveer 21:15 uur. Interesse om deel te nemen? Dit seminar staat ook open voor niet-Sogyo’ers. Wil je als niet-Sogyo'er aanwezig zijn bij dit seminar, stuur dan een bericht aan academy@sogyo.nl of neem contact op met Martijn Schuts op 030-2202216.