20 november: Seminar Real Time Big Data

28-10-2012

Websites (social media, webwinkels) hebben er last van: sitebezoekers gaan er snel vandoor als hun aandacht niet vastgehouden wordt. Toegespitse content moet zo snel mogelijk beschikbaar gesteld worden, en daarom wordt het steeds belangrijker om data in "real time" te verwerken. Gezien het feit dat we in een winner-take-all tijdperk leven (denk aan Google, Twitter, Facebook, LinkedIn), kan het aantal sitebezoekers gigantische proporties aannemen en daardoor moeten er ook erg veel data worden verwerkt.

In dit seminar nemen we een duik in deze zee van "real time" big data. We beginnen aan de oppervlakte waar we het nut van "real time" verwerking van grote hoeveelheden data zullen bekijken. Hierna dalen we naar 5 meter om op een veilige hoogte naar het spectrum van bestaande oplossingen die dieper rondzwemmen te kijken. Later zullen we verder dalen naar 20 meter waar we twee van die oplossingen, gigaspaces en gridgain, voor wat langer zullen gaan volgen en daarmee zullen gaan spelen. Wanneer we weer boven water zijn is er tijd om indrukken uit te wisselen en, wie weet, plannen te maken voor vervolgduiken. Iedereen aan boord!

Het seminar wordt verzorgd door Pedro Rodrigues, senior software engineer@Sogyo.

We beginnen de avond om 18:00 uur met een eenvoudige maaltijd, rond 18:30 start Pedro met zijn presentatie. Dit seminar staat open voor niet-Sogyo’ers. Wil je als niet-Sogyo'er aanwezig zijn bij dit seminar, stuur dan een bericht aan academy@sogyo.nl of neem contact op met 030-2202216 (Martijn Schuts).