19 november 2013: Elasticsearch en Logstash seminar verzorgd door Boaz Leskes

2-10-2013

Het toepassen van zoekfaciliteiten is voor veel IT oplossingen geen luxe meer, maar een must. Zelf een oplossing van de grond af aan im

plementeren is omvangrijk en kan complex worden. Open Source oplossingen als Lucene zijn dan interessant, maar missen toch nog de faciliteiten om mooi te integreren in een applicatie architectuur. Een oplossing als Elasticsearch speelt hier op in.

Searching 50 million venues in real time? Foursquare does it every day using Elasticsearch.

Een interessant toepassingsgebied van search binnen de IT-operations is het doorzoeken van logbestanden. Met behulp van Elasticsearch in combinatie met Logstash kan een log-aggregatie gemaakt worden, waarin gezocht kan worden. Nu wordt het interessant. Zijn toepassingen als ketenmonitoren dan goed haalbaar?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we Boaz Leskes van Elasticsearch bereid gevonden ons een avond mee te nemen in ElasticSearch en in LogStash.

Zijn presentatie heeft hij als volgt geïntroduceerd:

From A to JSON – an Overview of Elasticsearch

In this talk we will go through all the main aspects of Elasticsearch: it’s distributed model and how it guaranties high availability, it’s rich API for search,analysis and cluster management and how it can be used to make sense of your data. To conclude, we will also look at how this is put to good use in Logstash and Kibana. Both of which, together with Elasticsearch form a beautiful and effective log shipping and analysis solution.

We starten om 18:00 uur met een eenvoudige maaltijd. De inhoudelijke sessie start om 18:45 uur en loopt door tot ongeveer 21:15 uur. Interesse om deel te nemen? Dit seminar staat ook open voor niet-Sogyo’ers. Wil je als niet-Sogyo’er aanwezig zijn bij dit seminar, stuur dan een bericht aan academy@sogyo.nl of neem contact op met Martijn Schuts op 030-2202216.