10 september 2014: seminar evolutie in programmeertalen

20-08-2014

In 2008 hebben we gekeken naar de evolutie van talen. We speculeerden over het mogelijk mainstream worden van functionele talen en de gevolgen die dit had voor het ontwikkelen van software en de verwachte kennis die een ontwikkelaar moet hebben.

Zeven jaar later zien we hoe de ontwikkeling zich heeft voort gezet. De ontwikkeling van nieuwe talen is geëxplodeerd. Waar we eerst F# en Scala hadden, maar vooral uitbreiding op bestaande talen zagen, hebben we nu Dart, CoffeeScript en TypeScript aan de ene kant en Elixer, Kotlin, Hack, Go, Julia en Swift aan de ander kant.

Waarom is er nu een dergelijke explosie aan nieuwe talen? Wat zoeken we in deze talen? In dit seminar willen we onderzoeken wat de beweegredenen achter de nieuwe talen zijn en proberen we de algemene trends in deze ontwikkeling te ontdekken. Het seminar wordt verzorgd door Ralf Wolter.

We starten om 18:00 uur met een eenvoudige maaltijd. De inhoudelijke sessie start om 18:45 uur en loopt door tot ongeveer 21:15 uur. Interesse om deel te nemen? Dit seminar staat ook open voor niet-Sogyo’ers. Wil je als niet-Sogyo’er aanwezig zijn bij dit seminar, stuur dan een bericht aan academy@sogyo.nl of neem contact op met Brenda Klever op 030-2202216.